Начало Други Таекуондо влиза в програмага на спортните училища

Таекуондо влиза в програмага на спортните училища

Таекуондо влиза в програмага на спортните училища
0

Българска Таекуондо федерация (WT) се похвали с поредна историческа стъпка. От следващата учебна година (2021-2022) в програмата на спортните училища влиза и олимпийското таекуондо. До тази стъпка се е стигнало след дълго сътрудничество и общи усилия между няколко институции – Министерството  на младежта и спорта, Министерството на образованието, Национална спортна академия „Васил Левски“ и Българска федерация по Таекуондо – стил WT.

„Корейското бойно изкуство, което е и Олимпийски спорт ще бъде включено в програма на спортните училища за учебната 2021/2022 година. Следвайки приципите на Таекуондо – учтивост, почтеност, постоянство, самоконтрол и непоколебим дух, то дава основата за изграждане на личностен характер още от детска възраст“, посочват от федерацията.

Учениците вече ще могат да съвместяват учебния и спортно-състезателния процес по ползотворен начин. Така от тази година се открива прием за ученици от VI-и и VII-и клас в 166-то СУ „Васил Левски“, гр. София. Всички желаещи могат да се запознаят с нормативните изисквания и подадат документи за прием в училището.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.