Начало Други Таекуондото побеждава коронавируса (ВИДЕО)

Таекуондото побеждава коронавируса (ВИДЕО)

Таекуондото побеждава коронавируса (ВИДЕО)
0

Българска федерация по олимпийско таекуондо отправи послание към всички таекуондисти във връзка с предстоящия турнир в памет на д-р Валерий Найденов – основоположник на таекуондо в България. „Силните хора трябва могат да се справят и с невидими заплахи“, които както разбрахме през 2020 г., могат да бъдат и много по-коварни.

Лозунгът на надпреварата ще бъде „Break Covid-19“ – „Да разбием коронавируса“.

В чест на д-р Найденов, турнира, освен традиционните дисциплини спаринг и пумсе, ще включва и демонстративно чупене на дъски (кьокпа). На всяка една от дъските ще бъде изписан слогана на турнира – „Break Covid“. По този начин, таекуондистите символично ще победят COVID-19.

В инициативата се включиха Христо Георгиев (зам. председател на Българска федерация по олимпийско таекуондо), най-добрият ни съдия Илия ДимитровСанг Хюнг Парк (диспач мастър на Кукион за Европа), Фарзад Золгхадри ( натурализираният ирански състезател, който е и олимпийската ни надежда в този спорт), както й  Димитър Аврамов – президент на Професионалното Таекуондо за България.

Всички те счупиха по една от специално приготвените дъски, демонстрирайки завидни, не само за възрастта им, умения.

Благодарение на д-р Аврамов, който е и преподавател по таекуондо в Национална Спортна Академия „Васил Левски“, състезанието ще се проведе за първи път на открито на лекоатлетическата писта на НСА.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.