Начало Други Талант в джудото и самбото се цели в олимпийско злато

Талант в джудото и самбото се цели в олимпийско злато

Талант в джудото и самбото се цели в олимпийско злато
0

Джудото в България се развива в правилна посока в последните години и доказателство за това са постигнатите успехи родните състезатели. Все повече излизат и млади таланти, които печелят медали и се изкачват нагоре в своите категории в световните ранглисти. Станислав Стефанов е един от перспективните ни състезатели в джудото и самбото. През отминалата 2019 година той спечели два бронзови медала на две Европейски купи по джудо за кадети в категория до 90 кг. 18-годишният ни спортист е многократен републикански шампион по джудо и самбо, както и двукратен балкански шампион. Стефанов разказа за мечтите си, кой е неговият идол и още в интервю за alternativavestnik.home.blog.

От колко време тренираш джудо и самбо?

– Тренирам от 7 години.

Какво ти костваше, за да станеш многократен републикански шампион, двукратен балкански първенец и медалист от много Европейски купи?

– Всичко това го постигнах с много тренировки и лишения. В тези спортове конкуренцията е жестока и без упорити тренировки човек трудно може да постигне своите цели.

Има ли някаква конкретна цел, която преследваш?

– Да, участие на Олимпийски игри и по-точно олимпийско злато.

Имаш ли някакви фаворити, на които симпатизираш и гониш техните резултати?

– Моят идол е Илиас Илиадис, който е олимпийски шампион и трикатен световен шампион и бих искал да имам неговите успехи, даже и по-големи.

Какво обичаш да правиш в свободното си време, когато не си на училище или тренировки?

– Обичам да прекарвам време със семейството и приятелката ми, тъй като нямам достатъчно време за тях. Също свиря на пиано.

Какво ти дава и какво ти взима спортът?

– Спортът ти дава много неща-приятели, нови запознанства, незабравими изживявания, дисциплина, която ти помага и занапред в живота, дори и след като приключиш да се състезаваш. Не бих казал, че ти отнема много неща, освен неизбежните травми, с които трябва да се сблъска всеки един спортист.