Начало Други Теди Ринер: Отлагането на Олимпийските игри бе правилен ход

Теди Ринер: Отлагането на Олимпийските игри бе правилен ход

Теди Ринер: Отлагането на Олимпийските игри бе правилен ход
0

Двукратният олимпийски шампион по джудо – Теди Ринер е на мнение, че пренасрочването на Олимпийските игри за 2021 г. е било правилно решение.

Според френската легенда в джудото, сега всички атлети ще получат равен шанс да се подготвят адекватно и да покажат най-доброто от себе си, когато коронавирус пандемията бъде преодоляна.

Embed from Getty Images

„Не разбирам защо има недоволни от пренасрочването на Игрите“, заяви златният медалист от Игрите през 2012-та и 2016-та.

„Хора умират. Трябва да се даде еднакъв шанс на всички атлети, а това бе невъзможно в така създалата се ситуация.

„Преместването на Олимпийските игри за 2021 г. няма да е краят на света, просто трябва да сме търпеливи. Ако ги бяха отложили за есента, нямаше да е честно спрямо нас самите“, добави Ринер.

Embed from Getty Images

Французинът, който в началото на 2020-та претърпя първа официална загуба от близо 10 години насам, сподели че продължава да тренира двуразово дори по време на карантина.

„Два дни преди да обявяват карантина във Франция знаех какво ще се случи и си докарах фитнес уреди в помещението над офиса му. Тренирам по два пъти на ден без да намалявам оборотите.

„Честно казано се радвам, че загубих сега, а не на Игрите. Трябваше да се събудя. Осъзнах, че нямам агресия. Играта ми в никакъв случай не бе слаба, но джудото е битка докрай“, завърши многократният медалист, който вчера навърши 31-годишна възраст.