Начало Други Ушу послания от цял свят за Годината на прасето (ВИДЕО)

Ушу послания от цял свят за Годината на прасето (ВИДЕО)

Ушу послания от цял свят за Годината на прасето (ВИДЕО)
0

Специален видео поздрав по случай Китайската Нова година разпространиха от Световната федерация по Ушу. Годината на прасето настъпи на 5-ти февруари, а състезатели, треньори ръководители от различни националности отправиха своите поздрави по този повод. Сред тях има и българско присъствие.

„Скъпи ушу приятели, от името на Българска Ушу федерация приемете нашите най-сърдечни поздрави за Китайската Нова година – годината на прасето. Бъдете здрав и успешни във всички начинания“, казва вицепрезидентът на Българска Ушу федерация Петър Драгоев.

Ушу означава „военно изкуство“ и се употребява като сборно понятие за китайските бойни изкуства. На Запад, включително в нашата страна, със същото значение се използва израза „Кунг фу”, макар че в буквален превод той означава „високо майсторство придобито в резултат на упорит многогодишен труд”. По-подробния превод на йероглифите представя неагресивния и съзерцателен характер на тези изкуства.

Китайските бойни изкуства имат непрекъсната няколко хилядолетна история. Те са органично свързани както с китайската философия, така и с китайската традиционна медицина. Ушу има доказан положителен ефект за оздравяване и укрепване на човешкия организъм и на неговата имунна система. Практикуването му привиква практикуващите на етично и положително поведение в обществото, на колективизъм и уважение към по-възрастните, на уравновесен живот и любов към природата. Популярността на спорта Ушу в света е много голяма.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.