Начало Други Хиляди бойци идват в България за световното първенство по ушу
0

Хиляди бойци идват в България за световното първенство по ушу

Хиляди бойци идват в България за световното първенство по ушу
0

Хиляди бойци от 50 държави пристигат в Бургас за световното първенство по ушу през септември. Шестото световно първенство за младежи, ще се проведе между 26-ти – 2-ри октомври в зала „Младост“ в Бургас. Това съобщи в морския град Антъни Го, вицепрезидент на Световната федерация по ушу. Домакинството на морския град беше спечелено в оспорвана конкуренция с градове като Москва (Русия), Варшава (Полша) и Шарм Ел Шейх (Египет).

Състезанието ще премине под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Спортната надпревара ще протече на два килима за дисциплината „форма“ (Тао Лу) и на платформа (Лей Тай) за свободните двубои. Бойците ще се представят във всички състезателни стилове – ръчни форми, къси оръжия, дълги оръжия, като за най-големите ще има и заучени двубои. Най-големите ще играят до четири форми (ръчна, две оръжия и дуйлян), в юношеската възраст – до три (ръчна и две оръжия), а най-малките – до две (ръчна и едно оръжие, само от северните стилове).

Тренировките на българския отбор текат с пълна сила, като специално за предсъстезателния период в България пристигна помощник треньор от Виетнам. Ли Трънк Хю е носител на редица международни отличия в южните стилове на ушу. Той ще поеме подготовката на нашите състезатели в дисциплините Тао Лу (форма). Целта е нашите участници да се представят достойно и зарадват българската публика. Фаворити в надпреварата са отборите на Китай, Русия, Турция, Индонезия, Република Корея, Казахстан и Сингапур, каза президентът на българската федерация по ушу Стефан Колев. Състезанието по свободни двубои – сан да ще бъде разделено на категории от 48 кг до 60 кг за жени и до 80 кг за мъже. Спарнигите ще протекат по правилника на Световната федерация, който е изключително зрелищен и предлага битка не само битка в гард, но техники за събаряне и хвърляне на противника. Срещите се провеждат на платформа без обезопасителни въжета.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.