Начало Други Пет причини защо да тренираме ушу

Пет причини защо да тренираме ушу

Пет причини защо да тренираме ушу
0

Ушу е китайско бойно изкуство, с хилядолетна история, включващо над 1000 стилове и разновидности. Всъщност, „кунг фу“ е името наложено от холивудските филми за ушу.

Означава „военно изкуство“ и се употребява като сборно понятие за китайските бойни изкуства. Всъщност по-подробния превод на йероглифите представя неагресивния и съзерцателен характер на тези изкуства.

От смъртоносно бойно изкуство, ушу се е превърнало в средство за постигане на мир със себе си и мир в общество раздирано от дълбоки проблеми.

Ето пет причини защо да го практикуваме:

 

  1. УКРЕПВА ЗДРАВЕТО

Помага за по-добрата гъвкавост, издръжливост, сила, координация, баланс и лекота на движенията.

  1. ДОПРИНАСЯ ЗА ДОБРАТА ФИЗИЧЕСКА ФОРМА

Много спортове развиват отделни мускулни групи, докато ушу търси хармоничното развитие. Благодарение на разнообразието на техниката, всички мускули, органи и системи работят едновременно.

  1. ПОЛЕЗНО Е ЗА ДУХА

Развива ценни качества като постоянство, самоконтрол, увереност в себе си, уважение към другите, фокусиране на вниманието. Идеалът в ушу е човекът, който е в баланс със себе си и с останалия свят. Практикувайки ушу всеки взима това, което не му достига, и се отървава от това, което му е в повече.

  1. ПОДХОДЯЩО Е ЗА ВСИЧКИ

Комбинацията „блок-удар“ е универсален принцип, който може да бъде много полезен. Но дори и да не ви се наложи да го използвате, физическата активност чрез ушу носи огромно удоволствие. Тя я разнообразна и многоизмерна и никога няма да ви отегчи. Ушу е един от най-естетичните и зрелищни спортове.

  1. УШУ НЕ Е ПРОСТО СПОРТ

Мисълта и действието се сливат в едно. Философията е основата на ушу – и ушу е психофизически израз на философията. Изучаването на ушу дава възможност за дълбоко познание на себе си, на света и на мястото на човека в него. Това е път за постигане на дълбоко душевно равновесие и удовлетворение от живота. В това е силата и тайната на ушу. Целта е боецът постоянно да се усъвършенства, а майсторството се постига след дълги години на практика.

 

тагове: