Начало Бокс Треньорът на Фюри: Джошуа вижда бокса като бизнес

Треньорът на Фюри: Джошуа вижда бокса като бизнес

Треньорът на Фюри: Джошуа вижда бокса като бизнес
0

Главният треньор на Тайсън Фюри, Бен Девисън, вярва, че е открил проблема на Антъни Джошуа, който го държи далеч от битките с големи имена. Според него Ей Ежей и мениджърът му Еди Хърн залагат прекалено много на парите в преговорите с други боксьори и това не им помага.

Англичанинът също потвърди, че Фюри не би стъпил с Джошуа в ринга, ако парите от продадените билети и платени гледания не се делят по равно.

„Ако искаш да направиш много пари, тогава се бори до смърт за всеки процент, но според мен трябва да се дели 50 на 50, ако искаш двама шампиони да се бият. Щом за тях е само бизнес, двубоят между Джошуа и Фюри никога няма да се случи. Щеше да е различно, ако правехме същите пари като Мейуедър. Трябва да дели по равно, за да се навият Фюри или Уайлдър. Джошуа трябва да спре да гледа на това като на бизнес, да спори за проценти и да не оценява стойността на всеки.“, коментира Дейвисън пред iFL TV.

Наставникът на „Краля на циганите“ добави, че според него стойността на Уайлдър като шампион е паднала, защото хората смятат, че „Бронзовия бомбардировач“ е загубил сблъсъка с Тайсън.

„Трябва наградата да си струва, за да се боксираме с Ей Джей. Ако не, ще разглеждаме вариант за реванш с Уайлдър. Ще трябва да е на стадион, ако е в Англия“, завърши Дейвисън.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".