Начало Други Борба, бокс и карате със „Спортни икари“ за 2018 г.

Борба, бокс и карате със „Спортни икари“ за 2018 г.

Борба, бокс и карате със „Спортни икари“ за 2018 г.
0

Три от бойните спортове ще бъдат отличени със „Спортни икари“ за 2018 г. Успехите в борбата, бокса и олимпийското карате ще им донесат призове по време на традиционната годишна церемония на Фондация „Български спорт“. Тя ще се проведе на 19-ти декември от 11.00 часа в Национална художествена галерия.

Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин е отличникът през 2018 г. Неслучайно непобедената от месец януари насам националка  ще получи голямата награда „Спортен Икар“ за „Постижение на годината“.

Освен Тайбе Юсеин, фондацията ще награди още няколко представители от борбата, бокса и олимпийското карате.

Категория „Пробив в световния спорт“:

Кирил Милов /21 г., класическа борба, кат.97 кг./ – носител на сребърен медал от Световно първенство за мъже, въпреки че участва със 7 кг по-малко лично тегло от категорията си.

Категория „Достойно представяне“:

Биляна Дудова /борба, кат. 57 кг/ – носител на сребърен медал от Световното първенство в Будапеща 2018, европейска шампионка от Каспийск 2018, шампионка от Европейското първенство до 23 г. в Истанбул 2018

Категория „Впечатляващо представяне“:

Стойка Петрова /бокс, кат. 54 кг/ – носител на сребърен медал от Световното първенство за жени;

Ивет Горанова /олимпийско карате/ – носител на историческия първи бронзов медал от Световно първенство за мъже и жени

 

По време на церемонията Българският олимпийски комитет (БОК) ще награди всички медалисти от младежките олимпийски игри в Бурнос Айрес и техните треньори. Освен това ще бъдат отличени олимпийски и световни шампиони, навършили през 2018-а кръгли годишнини, сред които Нораир Нурикян, Валентин Райчев, Янко Русев и други.