Начало Други Спортисти и журналисти играха футбол срещу агресията

Спортисти и журналисти играха футбол срещу агресията

Спортисти и журналисти играха футбол срещу агресията
1

От 19 до 21 юли спортни журналисти и популярни спортисти участваха в информационен форум на тема „България срещу агресията в спорта 2019“.

Комплекс Национална спортна база „Спортпалас“ във Варна бе любезен домакин.

Събитието очерта ясно допустимите граници на „спортна злоба“ и порица зачестилите случаи на агресивно поведение сред подрастващите. Всички се обединиха в мнението, че вербалното и физическото нарушаване на личното пространство не вървят ръка за ръка със спорта.

В духа на феърплея някои от най-големите звезди в бойните изкуства се срещнаха на „зеления килим“.

Ивет Горанова влезе в ново амплоа. Шампионката по карате се изяви успешно като футболен треньор! В селекцията си тя подбра спортни журналисти, състезатели по кикбокс от клуб „Шуменска крепост“, бивши и настоящи бойци. Отборът поведе баскетболната звезда на Левски Лукойл и България – Божидар Аврамов.

Другият състав бе селектиран от най-добрата българска самбистка Мария Оряшкова. Световната шампионка включи бивши баскетболни величия от Сърбия, български и кубински спортисти. През второто полувреме Оряшкова се включи отлично в мача, а на треньорския пост застана друга наша гордост – Тайбе Юсеин.

Двубоят предложи много атрактивни отигравания. От публиката се чуваха викове, че на терена в комплекс „Спортпалас“ е по-интересно от средностатистически мач в родната Първа лига.

Срещата приключи при резултат 4:1 за отбора на Горанова, но всички се обединиха в идеята, че не резултатът е важен, а каузата.

По време на семинара спортните журналисти се запознаха подробно с различните видове агресия, как тя трябва да бъде охладена в зародиш и упражниха техники за лична самозащита.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.