Начало Други Янислав Герчев загуби на репешажите на джудо състезанието в Баку

Янислав Герчев загуби на репешажите на джудо състезанието в Баку

Янислав Герчев загуби на репешажите на джудо състезанието в Баку
0

Вчера в Азрбайджан бе подновен календарът на Международната джудо федерация с надпреварата „Baku Grand Slam“ в Баку, която се провежда под шапката на IJF и осигурява точки за следващите Олимпийски игри за най-добре класиралите се.

В откриващия ден на състезанието четирима български джудисти влязоха в схватки, но за наше огромно съжаление, нито един от тях не достигна до директна битка за медалите.

Най-доброто представяне бе на Янислав Герчев (60 кг), който достигна до репешажите. В първия кръг той се справи с Цаба Сабо от Унгария. След това българинът отстрани и представителя на Франция – Ромарик Буда, но в последния мач от своя поток 29-годишният пловдивчанин бе победен чрез ипон от монголеца Амартувшин Дашдаваа.

Така Герчев отиде на репешаж, но умората си каза тежката дума и бронзовият медалист от Маракеш загуби от Яго Абуладзе от Русия.

Другият ни представител в кат. до 60 кг – Валентин Алипиев, загуби на старта от Валиде Кхияр от Франция.

При 66-килограмовите Божидар Темелков също загуби в откриващата си схватка от Башку Йондонперенлей от Монголия, който в последствие взе бронз.

Единствената ни представителка при жените Ивелина Илиева (57 кг.) имаше тежък жребий, изправяйки се в първи кръг срещу Тимна Нелсън от Израел, която заема 10-та позиция във временната ранглиста в кат. до 57 кг. Състезателката на клуб „Шун Джудо“ загуби, след като Нелсън успя да запише ва-дзари, което се оказа напълно достатъчно да продължи напред.

Днес на татамито ще стъпи и последният ни национал – Ивайло Иванов. Той ще започне участието си от втори кръг, а негов противник в кат. до 81 кг ще бъде победителят от двойката Омар Джало, който е на 35-то място в ранглистата на дивизията и Афиг Сафрли, който заема 214-та позиция.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.