Начало Видео Златен пояс 2021: Петте големи награди на НАБС (ВИДЕО)

Златен пояс 2021: Петте големи награди на НАБС (ВИДЕО)

Златен пояс 2021: Петте големи награди на НАБС (ВИДЕО)
0

Националната асоциация на бойните спортове за четвърта поредна година раздаде петтте големи награди „Златен пояс“ в категориите „Най-добър спортист – мъже“, „Най-добър спортист – жени“, „Най-добър треньор“, „Вярност на традициите“ и „Ярка победа“. Ето и победителите за 2021 г.

Силистренецът Йордан Цонев от Българската федерация по канадска борба спечели големият приз „Златен пояс“ 2021 в категорията „Най-добър спортист – мъже“. Йордан не успя да присъства на церемонията, а името му съобщено от Кубрат Пулев.

При жените „Златен пояс“ за „Най-добър спортист” спечели Никол Харизанова от Българската карате киокушин федерация (БККФ). През 2021 година тя завоюва за страната ни сребърни отличия от Европейското първенство на KWF за жени и от Световната купа на KWU. Харизанова се отличи и с 2-ро място на Европейското първенство Световния киокушин съюз. Чудесната новина, че печели „Златен пояс“ Харизанова научи от Кубрат Пулев.

Двукратният европейски сребърен медалист и носител на бронзов медал от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Тервел Пулев връчи приза „Златен пояс” 2021 в категорията „Най-добър треньор” на Венилин Русинов от Българската джу джицу федерация. Русинов е треньор към Централен Полицейски Карате и джу джицу клуб и за втори път бива избран като най-добър треньор на федерацията.

Статуетката „Златен пояс” в категорията „Вярност на традициите” спечели сенсей Георги Георгиев (7-ми дан) от Българската федерация Шотокан Карате-до – главен инструктор за България на Световната Шотокан Карате–до Федерация. Той бе награден от Стоян Саладинов – многократен шампион по борба, самбо, джудо и карате и треньор с отлична репутация по цял свят и откривател на едни от големите ни шампиони като Благой Иванов-Багата, Росен и Румен Димитрови, Марко Косев и много други.

Златният пояс за „Ярка победа” спечели Симеон Пенев от Българска федерация по сумо. През 2021 година Симеон Пенев триумфира с титлата в категория до 65 кг при 16-годишните на Европейското първенство, което се проведе през юли в Полша. Голямата награда му бе връчена от Армен Назарян, двукратен олимпийски и трикратен световен шампион по борба класически стил.