Начало Други Зов за помощ: треньор по джудо продава медали заради лечение

Зов за помощ: треньор по джудо продава медали заради лечение

Зов за помощ: треньор по джудо продава медали заради лечение
0

Навръх най-светлите християнски и семейни празници Boec.BG се обърща към вас с молба за помощ. Един от най-добрите български треньори по джудо – сенсей Борис Божков, 6-ти дан, е диагностициран с рак на гостите. За съжаление той не разполага с финасовата възможност да покрие лечението си на миеломната болест. По тази причина той е решил да се раздели с медалите си.

Тъжната си история сенсей Божков сподели във Фейсбук.

“Съжалявам, че в навечерието на светлите коледни празници и настъпването на новата 2019 г. се опитвам да Ви занимавам с моята особа, но съдбата не се интересува от празници и делници. Тази година през месец Юли отново бях целунат от моята бивша приятелка-миеломната болест. Това е рак на костите. Краят е много жесток-започва с безконтролно чупене на засегнатите участъци, а сега разсейките обхващат тазовите ми кости и дясната лопатка. Първата целувка беше преди 7 години. Тогава въпреки, че имах два счупени прешлена на гръбначния стълб, късметът ме срещна с страхотен неврохирург – д-р Стоев от Гръбначен център, който ме спаси. С тумора се справих, като промених живота си – станах вегетарианец. Тази година провокирах заболяването си след две падания с колелото. Така през Юли след преглед на Пет скенер се оказа, че имам три активни метастазни огнища, от които едното е с диаметър 8,1 см. размекната кост, от което се получават болките и куцането ми. 

Естествено резонно ми бе предложена химиотерапия, която отказах категорично. Имах много познати, които вече не са сред нас от “добрата” химиотерапия. Аз искам да живея и за това предпочитам другия път. Ще се лекувам по протокола на два пъти нобеловия лауреат Лаунас Полинг. Той представлява вливане на високи дози органичен витамин С, в предварително подготвен алкализиран и оксидиран организъм.

Това съм започнал вече да го правя, като съм постигнал рН на кръвта 7,48 (най-високата стойност, която съществува) Предстои ми да налея в тялото си Кислород, което ще стане в барокамера. Намерил съм производителя на органичния витамин С, намира се в Германия. Количеството, което ми е необходимо, като начало са 240 флакона, а за цялото лечение 7200 флакона. За всичко това изброено до тук ще са ми нужни 24000 лв. Аз разполагам с 4000 лв. Остава ми да си осигуря още 20000 лв. Затова реших, че мога да си набавя тези пари, като предложа на търг най-скъпите си медали, които имам в колекцията си, а те са:

Медали от световната купа по джудо в София през 2010г. (златен, сребърен и бронзов).

Медал от Световното първенство по джудо за незрящи в гр. Бромат-Авийон – Франция/2006 г.-бронзов.

Медал от Европейското първенство по джудо в гр. Вроцлав-Полша/1987г.-сребърен.

Възпоменателен медал от турнир “Освобождение” през 1990 г. в София за мъже и жени.

 

Надявам се, че ще успея с ваша помощ, защото джудо ме е научил да се боря до последна глътка въздух. А аз няма да се предам!”

Средства могат да бъдат превеждани и на посочената сметка:

BG91FINV91501000028233