Начало Самбо и бойно самбо Без медал за България в първия ден от Световното по самбо

Без медал за България в първия ден от Световното по самбо

Без медал за България в първия ден от Световното по самбо
0

Българските национали по самбо и бойно самбо не успяха да завоюват медал от първия ден на световното първенство по самбо и бойно самбо, което се провежда в Йереван, Армения. Научихме от sportal.

При дамите най-леката ни представителка Таня Радулова (54 кг.) записа победа с 8-0 над Диан Ингумбиер (Русия) и поражение със същия резултат, но в полза на Кристина Бондар (Румъния). В по-високата категория до 59 килограма Ива Иванова също отбеляза победа и загуба – 5-2 над Анжелина Филипова (ОАЕ) и 0-8 за Ибодактон Агожонова (Азербейджан).

При мъжете в стил самбо медалистът от световни и европейски първенства Борислав Янаков допусна поражение с мнимален резултат 1-0 на старта от Давид Хосепян. Неговият съотботник от Шун Джудо, Димитър Стоянов, надделя над японеца Секо Кеншин с 4-0, но загуби от Савас Каракзидис с едно наказание в чевъртфинален сблъсък.

В стил бойно самбо младият талант Християн Ямболиев отстъпи пред представителя на домакините Саргис Варданян с 8-1 в първа среща на тепиха в Йереван.

тагове: