Начало Самбо и бойно самбо Най-големият Самбо център отваря врати до края на 2021

Най-големият Самбо център отваря врати до края на 2021

Най-големият Самбо център отваря врати до края на 2021
0

Руските власти увериха, че Самбо центърът „Лужники“ ще отвори врати до края на годината.

Строителството на мащабния проект в Москва тече с пълни сили в момента.

Залите ще могат да посрещнат до 3 600 фена на бойния спорт.

„Продължаваме да облагородяваме териториите около строежа. До края на 2021 година ще открием най-големия дворец на бойното изкуството самбо“, съобщават от кметството на Москва.

„Ще има обща фасада с боксовия център, но двете ще бъдат напълно отделени. Помислено е за всичките удобства на спортуващите. В началото на април започва монтирането на 18-метровите стъклени панели. Става въпрос за сграда с уникален облик, нещо без аналог в цял свят.“

От Международната федерация по самбо (FIAS) споделиха, че Самбо центърът ще отговаря на последните изискванията за провеждане на международни състезания.

Ще бъде осигурено всичко нужно за качествено медийно отразяване и телевизионно предаване на турнирите.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.