Начало Самбо и бойно самбо Денислав Златев със сребро от световното по бойно самбо

Денислав Златев със сребро от световното по бойно самбо

Денислав Златев със сребро от световното по бойно самбо
0

Българинът Денислав Златев спечели сребърен медал от Световното първенство по самбо и бойно самбо, което се провежда в Букурещ, Румъния. Златев извоюва пътя до финала в категорията над 100 килограма в бойното самбо с пълна доминация над трима състезатели от три различни държави, но на финала отстъпи пред Анатоли Валашинов от Украйна с 0:8. След 1:30 мин. от началото на срещата, българинът опита атака в десния крак на опонента си, но украинецът показа отлична техника и с контраатака повали Златев на земята, с което получи 4 точки. Веднага след това Валашинов му приложи задържане в позиция и получи нови 4 точки. С това задържане украинецът спечели мача.

Това е първи медал за България на тазгодишното световно първенство, което се провежда в Букурещ, Румъния между 9-ти и 11-ти ноември. Днес се изиграха мачовете в категориите:

При жените/самбо: до 48 кг; до 60 кг; до 72 кг.

При мъжете/самбо: до 52 кг; до 68 кг; до 90кг.

При мъжете/бойно самбо: до 57кг; до 74; до 100кг.

При мъжете в стил бойно самбо Георги Къндов и Михаил Николов загубиха в първите си срещи срещу силните представители на Русия и Украйна. Отново при мъжете, но в стил самбо, Мартин Иванов и Костадин Цветанов започнаха турнира отлично и спечелиха първите си срещи. Костадин Цветанов надигра опонент от Кипър и във втория си двубой за деня, но остана на крачка от медалите, след като загуби от представител на Грузия в оспорвана битка.

Състезателките ни в стил самбо, Илина Стоянова и Цветелина Цветанова, не успяха да покажат най-доброто от себе си и загубиха в първите си срещи от категориите си.

Очаквайте актуална информация за представянето на нашите бойци и в останалите дни от Световното по самбо и бойно самбо първо в Boec.BG.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".