Начало Самбо и бойно самбо Самбото навлиза в китайските университети

Самбото навлиза в китайските университети

Самбото навлиза в китайските университети
1

Наскоро започнаха да се провеждат учебни семинари по самбо в Китай. Най-многолюдната държава в света е решила да засили обучението на подрастващите в бойните спортове. Вече е изготвен план за действие и самбото ще навлезе в държавните университети.

„Вярвам, че нашите студенти ще заобичат самбото. Това е страхотен спорт, който асимилира най-добрите техники от редица бойни изкуства. Неслучайно много самбисти постигат значими успехи в ММА, а това допълнително популяризира този спорт.

Не мисля, че ще ни трябва много време – до 3-5 години ще се разпространи в Китай.

Разбира се, за да постигнем това – трябва да се потрудим здраво. Надявам се ще получим пълна подкрепа от Международния олимпийски комитет“, заяви Гонг Маофу, директор на департамента по бойни спортове в университета Ченгду.

„Нямам търпение да започнем. Ще създадем самбо клубове в цялата страна!“

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.