Начало Самбо и бойно самбо Две пети места за самбистите ни от втория ден на световното

Две пети места за самбистите ни от втория ден на световното

Две пети места за самбистите ни от втория ден на световното
0

Магдалена Върбанова и Ашот Мартиросян останаха на крачка от медалите на Световното първенство по самбо в Букурещ, Румъния.

Втория ден от надпреварата започна по страхотен начин за самбистите ни. Мария Оряшкова прегази конкуренцията и се класира на финала в категория до 80-кг., а най-лекият ни представител в този стил, Борислав Янаков, стигна до бронза след пет драматични срещи.

За България на тепиха стъпиха и Ашот Мартиросян и Магдалена Върбанова. Ашот показа отлична физическа кондиция и невероятна техника и спечели първите си три срещи срещу представители на Турция, Монголия и Мексико. В оспорван полуфинален мач срещу представител на Русия, Мартиросян показа сърце на войн, но не успя да надвие руснака. Огромната физическа енергия, която българинът хвърли в четирите срещи, остави Ашот без почти никакво „гориво“, но българинът стисна зъби и се изправи срещу представител на Таджикистан. За съжаление, силите на боецът ни не му достигнаха и той загуби двубоя.

Магдалена Върбанова загуби от представителка на Казахстан и остана на пето място в категорията си. В стил бойно самбо, Борис Къндов сe изправи срещу представител на Украйна, но загуби с ключ на ръката. В репешаж той преодоля съперник от Германия с доминантно представяне – българинът събори германеца няколко пъти и го задържа на земята. Сърцатата игра на Къндов не му достигна, за да се добере до медалите, тъй като българинът загуби следващата си среща.

Очаквайте резултат от финала на Мария Оряшкова след 18:00 българско време.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".