Начало Самбо и бойно самбо Молчанова: Самбото трябва да е част от Олимпийските игри

Молчанова: Самбото трябва да е част от Олимпийските игри

Молчанова: Самбото трябва да е част от Олимпийските игри
0

Мария Молчанова е главното действащо лице в рекламен клип на популярен спортен бранд.

„За мен е чест да съм световен шампион по самбо и то няколко пъти. Родена съм в Краснокамск, Перм. Имам две висши образования и магистратура. В спорта съм от 20 години, професионално обвързана със самбо.“

След това продължи:

„Първоначално не знаех какво е самбо, какво се прави. Казват, че спортът не е за жени – особено подобни дисциплини. Жената трябва на първо място да си остане жена, независимо какво практикува. Спортът е моят живот. Всеки сам си избира професията. Самбото трябва да е част от Олимпийските игри. Може би, аз вече няма да имам възмоност да участвам, но ще съм горда“, заяви Молчанова.

Тя е четирикратен световен шампион.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.