Начало Самбо и бойно самбо ФИАС обяви кога България ще приеме Световното по самбо през 2022 г.

ФИАС обяви кога България ще приеме Световното по самбо през 2022 г.

ФИАС обяви кога България ще приеме Световното по самбо през 2022 г.
0

България ще бъде домакин на Световното първенство по самбо и бойно самбо за юноши, девойки и младежи през следващата година. Днес от Международната самбо федерация (ФИАС) публикуваха пълния календар за 2022 г., след като бе одобрен от Изпълнителния комитет на централата на 29-ти септември.

Страната ни ще посрещне шампионатът на планетата между 7-ми и 9-ти октомври, а битките ще се проведат в зала „Асарел Арена“ в Панагюрище.  

Пълният календар за 2022 г. може да видите ТУК.

ФИАС въведе редица промени в програмата си, като включи „бойно самбо“ в програмата на Световното първенство за юноши и младежи, дисциплината „Спортно САМБО сред жените“ в Световното майсторско първенство,  провеждане на световни първенства на четири континента; провеждане на Световната суперкупа и провеждане на ежегодно световно първенство за кадети.

Участниците в срещата подкрепиха и предложението за провеждане на първия по рода си Международен турнир по самбо за слепи и хора с увредено зрение като част от Световната суперкупа „Мемориал на основателите на SAMBO“ през 2022 г.