Начало Самбо и бойно самбо Мария Оряшкова гостува на столично училище в Деня на спорта

Мария Оряшкова гостува на столично училище в Деня на спорта

Мария Оряшкова гостува на столично училище в Деня на спорта
0

На 17 май, Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта, от 8:30 часа Училище по математика „Питагор“ ще проведе своя спортен празник под надслов „Чиста игра“.

Събитието ще се състои на двора на училището с адрес гр. София, жк. Красна поляна, бул. „Никола Мушанов“ №147, а специален гост на събитието ще бъде шесткратната световна и десеткратна европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова.

Празникът ще бъде открит с официална церемония, след която ще последват различни активности, сред които дискусия „Чиста игра“ с шесткратната световна и десеткратна европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова, разнообразни активности и игри: щафетни игри, таекуондо, математически игри, фехтовка, баскетбол, футбол, шах, изкуства, народна топка, петанк, тенис на маса, музикални игри, колоездене и други и демонстрация със симулационни очила за употреба на алкохол или наркотици. Празникът ще завърши с церемония по награждаване на учениците.

Инициативата цели да покаже на учениците различни аспекти на „Чиста игра“ – през важността на отборния дух, различните аспекти на спорта, здравословния и активен начин на живот. Участие ще вземат и водещи български спортисти, които да послужат за успешен пример и да покажат ролята на спорта към себеизграждането.