Начало Джудо Шестима джудисти тръгват за световно първенство в Абу Даби

Шестима джудисти тръгват за световно първенство в Абу Даби

Шестима джудисти тръгват за световно първенство в Абу Даби
0

Ивайло Иванов и още шестима български джудисти ще участват на световното първенство в Абу Даби. Шампионатът започва в неделя. Научихме от jungle.bg

На татамито ще излязат Габриела Димитрова (52 кг), Ивелина Илиева (57 кг), Янислав Герчев (66 кг), Марк Христов (73 кг), Георги Граматиков (81 кг), Ивайло Иванов (90 кг) и Борис Георгиев (100 кг). В състезанието ще участват 680 спортисти от 108 страни. Общият награден фонд е 998 000 евро. Шампионите ще получат по 20 000 евро. За сребро за предвидени 12 000, а за бронз 6400 евро.

В първия ден от надпреварата – 19 май, е категорията на Габриела Димитрова. В понеделник ще се борят Янислав Герчев и Марк Христов. Георги Граматиков ще се пусне във вторник. Категорията на Ивайло Иванов е на 22 май, а в последния ден от индивидуалното състезание ще видим Борис Георгиев.

Световното първенство е състезанието, което дава най-много точки за олимпийските квалификации. На практика това е последен шанс да бъдат направени сериозни размествания в ранглистата. До края на квалификационния период (23 юни) ще се поведат няколко по-малки турнира.