Начало Самбо и бойно самбо Самбо спечели турнир за най-добър боен спорт в Кореа (ВИДЕО)

Самбо спечели турнир за най-добър боен спорт в Кореа (ВИДЕО)

Самбо спечели турнир за най-добър боен спорт в Кореа (ВИДЕО)
0

Самбо триумфира в състезание между представители на 12 бойни спорта, което се организира в Южна Корея. В него участваха бойци от бокс, киокушин карате, бокс, нов киокушин карате, муай тай, кикбокс, джу джицу, джиткуондо, таекуондо, кудо, кеч, учу и санда.

В четвъртфиналите самбистът победи представителя на школата на джу джицу. След това в полуфиналите не остави шансове на боеца в джуткуондо и стана шампион срещу кикбоксьор на финала.

Попринцип състезателят Джае Жан играе в спортно самбо, но на въпросния турнир използва техниките на бойното самбо.

„Всеки участник беше майстор в своята дисциплина от най-високо ниво и затова за мен е чест, че прославих самбо“, Жан обяви след победата.

„С участието си не исках да принизявам някое друго бойно изкуство, но за мен това беше идеалната възможност да спечеля респект. Действията са по-силни от думите. На турнира успях да покажа нещо, по-силно от хиляда думи.“

01.png
02.png
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.