Начало Самбо и бойно самбо Силен международен турнир по самбо стартира в България

Силен международен турнир по самбо стартира в България

Силен международен турнир по самбо стартира в България
0

Балканската федерация по самбо с финансирането от Асоциацията на българските самбисти (АБС) организира и провежда за първи път в България открит балкански турнир по самбо за кадети и кадетки.

Шампионатът започва в днешния съботен ден в 10 часа в спортна зала „София“. В надпреварата ще вземат участие над 200 самбисти от 7 държави: Северна Македония, Турция, Гърция, Босна и Херцеговина, Сърбия, Молдова, както и над 12 български клуба.

Балканският турнир ще бъде единственото силно състезание за посочената възрастова група, тъй като за България не е планирано друго състезание в календара на федерацията до края на годината освен републиканското, което е чак в края на ноември.

Асоциацията на Българските самбисти е създадена само преди две години от български световни и европейски шампиони по самбо с цел подпомагане и развитие на любимия спорт.

Балканската федерация по самбо и АБС канят на предстоящия турнир всички свои членове, приятели и любители на спорта самбо, както и цялата общественост, която иска да се наслади на атрактивното състезание.

Покана да присъства като официален гост е пратена лично на министъра на младежта и спорта Радостин Василев. Входът за зрители в спортна зала „ София“ през целия съботен ден е свободен.