Начало Киокушин Лагерът на KWU посрещна още големи имена от света на киокушин

Лагерът на KWU посрещна още големи имена от света на киокушин

Лагерът на KWU посрещна още големи имена от света на киокушин
0

След като във вчерашния ден четвърти видяхме някои нови лица сред редицата от инструктори на лагера на Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз в Камчия, днес още няколко големи имена от света на карате киокушин удостоиха с присъствието си участниците в тренировките.

На сутрешното занимание каратеките имаха възможност да се учат от Шихан Антонио Пинейро IX дан – президент на Световната киокушин федерация (KWF). Той демонстрира умения пред групите за инструктори. И днес бойците започнаха деня ударно с кондиционни упражнения, усъвършенстване на техники и подготовка за изпитите за по-висок ранк, които ще се състоят утре (09.07).

Разбира се, на плажа също имаше бойци, които под ръководството на Сенсей Захари Дамянов развиваха уменията си, а в следобедбдната тренировка имаха възможност да премерят сили в приятелски спаринги. На тренировките и днес присъстваше многократния шампион на Япония и световен шампион на KWU Юсуке Фуджи. Той се занимаваше с подрастващите бойци, като коригираше техниките им и ги следеше много внимателно в изпълнението на „ката“. Неговият сънародник, който е и шампион на Япония и сребърен медалист от световно първенство на KWU, Джо Мияхара, също посети лагера и помогна с предаването на умения на по-малките каратеки.

На следобедната тренировка настроението бе повдигнато и с присъствието на две важни личности за каратистите. Шихан Дейвид Пиктхол, VII дан – президент на Международната федерация по карате (IFK) се появи с неговата сънародничка Емма Маркуел, която е трикратна световна и четирикратна европейска шампионка. Маркуел се ангажира да преподава на всички дами на тренировката. Тя показа няколко техники и маневри за скъсяване на дистанция и залъгване на опонента със смяна на нивата на атака. Шихан Пиктхол пое групата с едни от най-перспективните тийнейжъри на лагера и им показа няколко доказани начина за нокаутиране и отказване на опонента.

И двамата отделиха много внимание и време на участниците, за да ги коригират и да им дадат цени съвети и напътствия. Британските каратеки показаха търпение и вкараха много добро настроение и свежест в предпоследната тренировка от лагера.

Последното занимание от лагера започва точно утре в 07:00 часа, а след него ще се проведат и изпитите за повишаване в „Кю“

На шестнайстия пореден лагер на KWU и БККФ участват 1039 бойци от 39 държави.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".