Начало Видео Ваня Иванова и успешното ѝ завръщане в самбото (ВИДЕО)

Ваня Иванова и успешното ѝ завръщане в самбото (ВИДЕО)

Ваня Иванова и успешното ѝ завръщане в самбото (ВИДЕО)
0

Ваня Иванова доказа, че България е сила в световното самбо. Сякаш на шега, треньорката в ЦСКА  реши да се завърне на голямата бойна сцена и без много подготовка стигна до бронзовия медал от Световното първенство в Южна Корея.

„Не бих казала, че съм прекъсвала, защото всеки ден съм в залата. Това, че не тренирам професионално, не означава, че ми е било трудно. Напротив, даже се чувствах добре“, скромно отбеляза 30-годишната националка при завръщането си от Чонгжу.  Там тя се се качи на трето място на почетната стълбичка в категория до 64 килограма.

„Понякога се случва така – на бронзовите медали да се радваме повече, отколкото на златните. Този медал е такъв за мен. Много съм щастлива и съм благодарна на хората, които повярваха отново в мен“, посочва световната шампионка за 2012-та година. Ваня разкрива, че основна заслуга за завръщането ѝ има друг треньор от цСКА – Красимира Томова. Благодарна е още на кбуба си и на легендата Стоян Саладинов за подкрепата.

„Лесно ме навиха. Почти всяка година ме канят, но за Европейското първенство тази година отказах. За световното бяха психически готова“, посочва Иванова, която е майка на две деца – на 6 и на 3 години.

На летище „София“ тя бе горещо посрещната от малки състезатели от клуб ЦСКА с трансперанти и много цветя. На един от тях пишеше: „Честито, како Ванче!“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.