Начало Самбо и бойно самбо Василий Шестаков с празнично обръщение към всички самбисти

Василий Шестаков с празнично обръщение към всички самбисти

Василий Шестаков с празнично обръщение към всички самбисти
0

Президентът на Международната федерация по самбо – Василий Шестаков, поздрави всички практикуващи спорта за идните празници:

Скъпи колеги съотборници, приятели!

Към края си е 2018-та – една историческа година за нашия спорт.

Тя бе маркирана от 80-та годишнина на самбото. Сериозен спорт, който набира все по-голяма популярност по цялото земно кълбо.

Най-важната победа бе постигната именно през тази година. Международната федерация по самбо получи признание от Международния олимпийски комитет (МОК). Постигнахме го със задружни усилия, много работа от атлетите, треньорите, съдиите, медицинските щабове, работниците в националните федерации и цялата самбо общност.

Изминаващата година бе изпълнена с много събития. За пръв път спортът бе включен в Азиатските игри, които се проведоха в Индонезия. За пръв път се проведе Световно първенство за ученици (в Русия). Мондиала в Румъния, първенството за младежи в Грузия, Световното за кадети в Сърбия – всички те бяха на много високо ниво. Професионализмът е похвален.

Въпреки всички тези страхотни успехи, тепърва предстои много работа. Днес се изправяме пред нови предизвикателства. Трябва да получим перманенто доверие от МОК и любимият ни спорт да бъде включен в Олимпийските игри. За да постигнем това, трябва да стигнем нови висини и да спечелим още повече сърца. Уверен съм, че ще успеем!

През 2019-та най-голямото състезание ще се проведе в Минск (Беларус). Това ще са вторите Европейски игри. Очаквайте и още много интересни събития.

С цялото си сърце поздравявам самбистите по цял свят за идните Коледа и Нова година. Пожелавам им да бъдат още по-успешни, да се стремят към прогрес и да не се изненадат, когато мечтите им се превърнат в реалност!

Здраве, нови победи, нови рекорди, семеен уют и благосъстояние!

Весела Коледа на всички и щастлива Нова година!

Текстът е публикуван днес в официалния сайт на Международната федерация по самбо.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.