Начало Други “Спортс Мениджмънт България“ ще представлява Бетина Темелкова

“Спортс Мениджмънт България“ ще представлява Бетина Темелкова

“Спортс Мениджмънт България“ ще представлява Бетина Темелкова
0

Европейската шампионка по джудо за девойки до 23 години – Бетина Темелкова, подписа договор със “Спортс Мениджмънт България“.

Българската компания ще я представлява в следващите 2 години. Талантливата джудистка е родом от град Сливен, но от 2 години се състезава за Израел. На 20-то място e в световната ранглиста в категория до 52кг.

“Към момента в България няма практика състезатели по джудо да бъдат представлявани от професионалисти в спортния мениджмънт. Това е приоритет на високо платените спортисти в отборните спортове. За да мога да се концентрирам изцяло върху представянето си на татамито, имам нужда от доверен партньор, който да се грижи за всичко останало“, заявява Темелкова.

Наскоро тя обяви, че родното джудо е в голяма дупка. 

“Аз съм социално отговорен човек. Макар да не живея в България през последните 2 години, заради конфликта, инспириран от предишното ръководство на Българска федерация джудо, следя ежедневно какво се случва в Родината ми. Искам да помогна с каквото мога. Харесва ми философията на „Спортс Мениджмънт България“ да използва спорта като инструмент за социална промяна и искам в партньорство с тях да дам и аз своя принос за държавата, в която съм се родила и израснала.“

“Договорът с Бетина Темелкова е изключително предизвикателство за нашия екип, тъй като тя е първият представител на индивидуален спорт, с когото ще имаме дългосрочни договорни взаимоотношения. Нямам никакво съмнение в крайния успех на партньорството ни, тъй като с професионалист като нея много лесно може да се постигне синергия“, коментира изпълнителният директор на “Спортс Мениджмънт България“ – Виктор Кирков.

Друго голямо постижения на Темелкова е сребърният медал от младежките олимпийски игри в Нанджин през 2014 година. Тогава тя все още не носеше слава на Израел.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.