Начало Киокушин 11-хилядно бижу приема световното по киокушин за мъже и жени през 2019 г.

11-хилядно бижу приема световното по киокушин за мъже и жени през 2019 г.

11-хилядно бижу приема световното по киокушин за мъже и жени през 2019 г.
0

Зала-красавец ще приеме световния елит в карате киокушина през 2019 г. Световното първенство за мъже и жени в този спорт ще се проведе в 11-хилядното бижу „Барус Арена“ в Астана. Домакинството на Казахстан официално бе обявено през декември миналата година на заседание на Световния киокушин съюз (KWU) във Варна.

Планетарният шампионат ще се проведе на 7-ми и 8-ми декември 2019 г. и ще събере най-добрите състезатели в света в този спорт.  Организационният комитет на 4-ото световно първенство по карате киокушин за мъже и жени се събра на първото си заседание вчера. След него бе обявено, че именно в красивата арена бойците ще определят новите световни шампиони. Зала „Барус Арена“ бе построена преди по-малко от 4 години и към момента приема мачове от Континенталната хокейна лига (КХЛ).

На световното по киокушин се очакват представители от 60 държави, като всички, освен домакините, имат право на по един състезател в категория.  В следващите месеци ще се провеждат вътрешни турнири, които ще определят съставите на отделните национални отбори.

Световното първенство е под егидата на Световния киокушин съюз (KWU). Организацията, чието мото е „Време е да се обединим“, е основана през 2011 г. в Лозана, Швейцария. Нейна основна мисия е да обедини всички последователи на основателя на киокушина Масутацу „Мас“ Ояма.