Начало Таекуондо 1400 състезатели ще участват в 11-о издание на турнира по таекуондо „Рамус София Оупън“

1400 състезатели ще участват в 11-о издание на турнира по таекуондо „Рамус София Оупън“

1400 състезатели ще участват в 11-о издание на турнира по таекуондо „Рамус София Оупън“
0

11-то издание на турнира по олимпийско таекуондо „Рамус София оупън“ и тази година предизвика огромен международен интерес. На 16 и 17 март столичната „Асикс Арена“ ще посрещне в рекорден брой участници – 1400 състезатели от 200 клуба от над 25 държави.

Много съм щастлив, че продължавам да правя това, което започнах през 2013 година. Това състезание се наложи като едно от най-силните не само на Балканите, не само в Европа, но и в света. Тази година ще имаме над 1400 състезатели от 25 държави, което е рекорд за нас. Надпреварата ще бъде три в едно, защото ще имаме три направления – открит турнир за деца, кадети, юноши, мъже и жени. Ще има турнир с ранг Е2, в който състезателите във възраст юноши и кадети получават точки за европейската ранглиста. Това ще им е от полза, защото  ако участват на състезания, организирани от Европейския таекуондо съюз, какъвто е „Рамус София оупън“, те ще бъдат поставени. Същото ще важи и за участието им на Европейските първенства, което е важно. Към момента спарингът е олимпийската версия на таекуондо, но ние се стараем да популяризираме и дисциплината пумсе (форми), защото състезателите, които практикуват тази дисциплина имат нужда от изяви“, каза организаторът на турнира Димитър Михайлов, който е и вицепрезидент на Българската федерация по олимпийско таекуондо.

Ще има живо излъчване на състезанието на всяко от 10-е полета. Така всички привърженици на спорта ще могат да наблюдават надпреварата онлайн, ако нямат възможност да присъстват в залата. Аз ги каня да дойдат и да присъстват на този спортен празник, входът ще бъде свободен за всички. Стараем се да поддържаме високото ниво на организация затова и тази година ще заложим на електронната екипировка, която беше използвана на олимпийските игри в Токио. Постарали сме се да имаме най-добрите условия за всички състезатели, треньори, съдии и ръководители на делегациите“, допълни президентът на ТК Рамус.

Турнирът „Рамус София оупън“ съвпада с провеждането на един от най-големите турнири „Белгия оупън“.

„При нас също очаквам да има много сериозна конкуренция при юношите и при кадетите, защото ще участват най-добрите състезатели в света в тези възрасти. Аз вярвам, че това е начин да популяризираме този спорт. Това е начин да развиваме масов спорт, от които да излязат бъдещите шампиони“, завърши Димитър Михайлов.

Официалното откриване на 11-о юбилейно издание на „Рамус София оупън“ е в събота (16 март) от 13.00 часа в „Асикс Арена“.

тагове: