Начало Киокушин 17 медала за каратистите от ,,Нихонто“ на Национална купа „Шумен“

17 медала за каратистите от ,,Нихонто“ на Национална купа „Шумен“

17 медала за каратистите от ,,Нихонто“ на Национална купа „Шумен“
0

Отлично представяне за варненските състезатели от клуб ,,Нихонто“ на Националната купа ,,Шумен“ по карате киокушин.

Състезателите на сенсей Захари Дамянов, който е и национален селекционер по карате киокушин, спечелиха общо 17 медала (7 златни, 4 сребърни и 6 бронзови).

В надпреварата в град Шумен взеха участие общо 240 каратисти от 26 клуба от страната, във всички възрастови категории – деца, юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени.

Брилянтен дебют направи Калоян Нанев. Състезаващият се в категория до 55 килограма при момчетата до 14 години, спечели титлата в категорията, още на първото си участие в надпреварата.

Освен със 17 медала състезателите от клуб ,,Нихонто“ си тръгнаха и с една от специалните награди от Националната купа ,,Шумен“. Калоян Цанков грабна приза ,,Боен дух“ до 8 години.

„Като заключение за завършилото състезание бих казал, че премина отлично за нашите състезатели, не само заради завоюваните медали, но и като игра по време на самите срещи. Дори тези, които не успяха да вземат златни медали и загубиха своите битки, играха до последно и не дадоха на противниците си крачка назад“, сподели сенсей Дамянов.

Със страхотното си представяне на състезанието в Шумен, каратеките от клуб ,,Нихонто“ зарадваха своя треньор-сенсей Захари Дамянов, по случай рождения му ден, който беше на 5-ти ноември.