Начало Киокушин Проверка за националите по киокушин с тридневен семинар (СНИМКИ+ВИДЕО)

Проверка за националите по киокушин с тридневен семинар (СНИМКИ+ВИДЕО)

Проверка за националите по киокушин с тридневен семинар (СНИМКИ+ВИДЕО)
0

Българска Карате Киокушин Федерация организира тридневен семинар за състезатели и инструктори, който се продеде във Варна. Той бе част и от подготовката на националния отбор на България за предстоящите международни състезания. Селекционерите на тима събраха разширен състав от бойци, а след тренировките трябва да определят и финалния състав, с който стратната ни ще участва в първите за годината международни събития.

Бойци от различни клубове от страната се включиха в лагера. Те провеждаха по две тренировки на ден в една от залите на Двореца на културата и спорта във варна. Наставления им даваха треньорите – Сенсей Захари Дамянов, Сенсей Петър Мартинов, Сенсей Живко Андреев, Сенсей Христо Христов и Семпай Александра Маринова.

Паралелно имаше и подготовка на инструктори. Водещи майстор-лектори бяха Шихан Асен Асенов, Шихан Тихомир Атанасов и Сенсей Стоян Димов. Обучението на инструкторите включваше яйдо – тренировка с меч, кихон, работа по двойки киокушин и работа с ръкавици по правилника на SENSHI.