Начало Бокс Дейвид Хей: Уайлдър има желязна брадичка

Дейвид Хей: Уайлдър има желязна брадичка

Дейвид Хей: Уайлдър има желязна брадичка
0

По-малко от три седмици остават до най-значимото боксово събитие от началото на 2020 г.

На 22-ри февруари един срещу друг се изправят Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, а победителят ще бъде провъзгласен за шампион на WBC в тежка категория.

34-годишният американец е спряган за човека с най-тежък удар, но „Бронзовият бомбардировач“ е привлякъл вниманието на Дейвид Хей и с друго свое качество. Хей има няколко спаринг сесии с Уайлдър, който в началните години на кариерата си е бил част от тренировъчните лагери на големите имена в дивизията.

Ето какво си спомни Хей за времето, когато е споделял един ринг с американеца:

twitter.com

„Вярвам, че Дионтей притежава най-силния удар в историята на бокса“, сподели британецът.

„Правил съм спаринг с него и мога да ви кажа следното. Владимир Кличко ме е удрял с ръкавици 10 унции, но ударите на Уайлдър бяха далеч по-тежки и мощни. По време на спаринга с Дионтей бях с каска и пак усетих ударите му повече от тези на Кличко.

„Странното е, че той дори не ме намери точно. Спомням си, че след първия спаринг с него седя и си мислех, че ще направи нещо значимо. Беше див, но притежаваше страшна сила…

„Има и още нещо, което малцина споменават – той притежава желязна брадичка. Намерих го няколко пъти с тежки попадения, но той винаги се връщаше близо до мен и продължаваше. Освен това, той умее да се възстановява много бързо.

Снимка: bgnes

„Повечето боксьори им трябва един удар и вече не са същите. Но при него нещата не стоят така. Навремето си мислех за него, че щом усвои нужната техника ще се превърне в наистина специален и завършен боксьор“, сподели Дейвид Хей.

В последния си мач през ноември Дионтей Уайлдър демонстрира, че наистина може да понася тежки попадения. Шампионът бе намерен няколко пъти от Луис Ортис в продължение на шест рунда, но кубинецът така и не успя да свали или да разклати по-сериозно противника.

Снимка: БТА

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.