Начало Бокс Българин тръгна по стъпките на Кубрат Пулев (Видео)

Българин тръгна по стъпките на Кубрат Пулев (Видео)

Българин тръгна по стъпките на Кубрат Пулев (Видео)
0

Ще има ли България своя нов Кубрат Пулев? По стъпките на най-добрия ни професонален боксьор, уверено върви Пенчо Цветков.

Наричат го наследникът на Кобрата, тъй като 21-годишният боксьор е тръгнал по стъпките на Кубрат Пулев. Той вече има 6 победи, 4 от който с нокаут – от 6 мача, а до края на годината се очаква да влезе в Топ 200 на световната ранглиста в тежка категория.

198 сантиметровият атлет има повече мачове в Германия, отколкото в България. Боксьорът от Пазарджик е възпитаник на спортното училище в Пловдив. Той прзнава, че никога не се е интересувал от бокс, преди да започне да тренира.

„Сложиха ме в стая с един боксьор. Първоначално тренирах 3-4 месеца баскетбол, а през това време си говорехме за бокс. В един момент реших да опитам. Пробвах и работата стана като на шега“, Пенчо Цветков каза в интервю за youtube канала Спортната джунгла.

Как е реагирала майката на Пенчо когато е разбрала, че баскетболистът ще става боксьор, кога е следващият мач на нокаутьора и какво се е случило в неговия първи мач, вижте в цялото интервю.