Начало Киокушин 7 медала и второ отборно място за СК „Армеец“ от Държавното по киокушин

7 медала и второ отборно място за СК „Армеец“ от Държавното по киокушин

7 медала и второ отборно място за СК „Армеец“ от Държавното по киокушин
0

Отлично представяне за столичния клуб „Армеец“ на Държавното първенство по киокушин за мъже, жени, юноши и девойки младша и старша възраст в дисциплините ката и кумите. Шампионатът се проведе на 16-ти април в спортна зала „Иван Вазов“ в Стара Загора, а организаторите бяха Българска карате киокушин федерация и местният клуб СК „АСКЕН“.

„Армеец“ зае престижната втора позиция в крайното отборно класиране, като в битките за медали се впуснаха 27 отбора. Тимът бе представен от 9 състезатели, които стигнаха до 7 отличия.

 – в категория до 65 кг., ЮМВ – Явор Толев показа висок боен дух и завоюва първо място и златен медал;

    –  в категория над 60 кг, ДСВ – Габриела Кръстева, след достойно преставяне, се класира трета и е бронзова медалистка;

   – в категория мъже до 80 кг – малко недостигна във финалната битка на Любомир Борисов и остана сребърен медалист;

     –  в категория до 50 кг, ДСВ – Силвия Попова се окичи със златния медал след три тежки срещи;

     – при мъжете СК „Армеец“ (София) не само взе участие, но и се отличи с да златни медала. В категория до 65 кг. националният състезател и инструктор към клуба – Дилян Николов, категорично надви своите противници и стана шампион, а Стефан Николов беше безапелационен в категория до 75 кг.

      – при жените в тежка категория СК „Армеец” (София) също се представи силно от националния състезател и инструктор към клуба – Мариела Любенова, която стана шампион в категорията.

       – при ЮМВ СК „Армеец“ (София) бе представен също и от Борис Минчев и Андрей Ставрев, които дадоха всичко от себе си, но за съжаление не успяха да се калсират в челната тройка.

Със специални награди „Купа Верея” от всички участници в състезанието бяха отличени Дилян Николов при мъжете и Мариела Любенова при жените.

Отборът бе воден от сенсей Христо Георгиев, а секундат бе семпай Георги Иванов.

В събота СК „Армеец” (София) впечатли с още един успех на бойната сцена. Дългогодишният състезател, призьор от международни първенства по карате киокушин и инструктор към клуба – семпай Никола Николов, направи своя дебют в официално състезание по бразилско джу джицу, участвайки в една от най-престижните вериги –  „Abu Dhabi AJP TOUR” в София.

В категория 94 килограма, бели колани, Никола убедително победи представителя на Гърция – Николаос Лена в първата среща и се класира на полуфинал, където се изправи срещу друг българин – Цветан Атанасов. Николов водеше по точки, но контузия прекрати срещата му и поради това не успя да се класира в челната тройка.

„Пожелаваме му бързо възстановяване и следващата титла!“, обърнаха се от клуба към Николов.