Начало ММА Шампион на Bellator с покъртителен разказ за войната в Украйна
0

Шампион на Bellator с покъртителен разказ за войната в Украйна

Шампион на Bellator с покъртителен разказ за войната в Украйна
0

Световният шампион на Bellator в полусредна категория Ярослав Амосов направи покъртителен разказ от първо лице за войната в Украйна. 28-годишният боец, който има впечатляваща визитка от 26 поредни победи и нито една загуба в клетката, в момента е в родината си и е част от отбраната на неговия град Ирпин.

Той разкрива, че руските военни са избили множество невинни и цивилни граждани, като в същото време са изнасилвали жени. Амосов трябваше да се готви сега за двубой срещу Майкъл Пейдж в защита на титлата си в Лондон следващия месец. Вместо това той е с оръжие в ръка…

Враговете ни дойдоха в Украйна с оръжия и създадоха хаос. С приятелите ми решихме да помогнем на отбраната на страната ни и родния ни град, затова сме в Ирпин. Руските военни бомбардират къщи, убиват цивилни, изнасилват жени. Убиват хора, които са в коли и търсят начин да избягат“, започва разказа си Амосов.

И продължава: „Много наши близки от повече от месец стоят в мазета и се крият. Търсят начин да оцелеят. Когато успяхме да освободим Ирпин, излязоха да ни благодарят, да ни дадат парче хляб. Стоят без вода и светлина“, казва още боецът.

Амосов разказва и за свои колеги, руснаци, които не одобряват войната, но не смеят да го изкажат гласно. „Руски спортисти, които ме следват в Instagram ми пишат, че са срещу това, което се случва, но не го правят в техните социални мрежи“.

Колкото до мача с Пейдж, той заявява: „В момента това не ме вълнува. Ще изчакам войната да свърши и ще защитя титлата си. Разбрах, че са му организирали междинен двубой. Надявам се, че няма да ме чака много преди да се срещнем в клетката. Слънцето пак ще изгрее за нас, ще се усмихнем и всичко ще е наред“.