Начало ММА Усман се подигра на Конър
0

Усман се подигра на Конър

Усман се подигра на Конър
0

Световният шампион в полусредна категория на UFC Камару Усман се подигра с легендата Конър Макгрегър. Ирландецът, който е първият в историята на спорта, съумял да държи две световни титли едновременно, поиска официално да се бие за трета.

Ноториъс“ настоява да се завърне след година отсъствие от октагона в мач именно с Усман. Според ирландеца успех в битката за пояса ще го увековечи и ще го изведе до нещо, което никой друг не е успявал преди това да направи.

Камару обаче му отговори подобаващо и на практика отказа такава битка. „Конър е никой. Той е без значение. Не е направил нищо за този спорт в последните години. За да намери начин пак да стане някой, се опитва да се причисли към известно име, като мен. Няма да стане“, категоричен е шампионът.

Усман се готви за защита на титлата срещу Леон Едуардс. Двамата се срещнаха през 2015-а, като шампионът стигна до победа по точки тогава. „Фокусиран съм върху следващия си мач. Ако е Едуардс, няма проблем. Ако е Чимаев, също ще съм готов. Ако все пак решат да ме изправят срещу дребния ирландец, то добре, това ще е лесна победа“.

Конър определено не смята така. „Аз срещу Усман за титлата в полусредна категория, това е което искам. В момента съм голям, силен и здрав. Какво може той да ми стори? Нито е по-добър удряч, нито е по-добър борец. Къде е опасността? Не виждам такава. Отивам, вземам пояса и влизам в историята“, отсече Макгрегър.