Начало ММА Лекар разясни ситуацията със счупването на глезена на Конър
0

Лекар разясни ситуацията със счупването на глезена на Конър

Лекар разясни ситуацията със счупването на глезена на Конър
0

Специалистът по рехабилитация и физиотерапия – д-р Брайън Сутърър анализира случилото се с Конър Макгрегър. Според него, ирландецът е счупил глезена си в по-ранна част на първия рунд.

„Ноториъс“ загуби с технически нокаут в самия край на откриващата част на сблъсъка с Дъстин Порие. Поражението дойде, след като бившият световен шампион на UFC в две категории огъна глезена си в наглед абсолютно безобидна ситуация.

„Безспорно видяното бе крайно необичайно. Глезенът на Макгрегър изглеждаше така, сякаш се е счупил преди това. На видеото се вижда как той тръгва да стъпва на глезена и се готви да направи стъпка напред, когато той се огъва. Без да съм видял снимки на глезена мога да заявя, че това не се случва при стъпването, а е станало по-рано. И когато тръгва да направи въпросната стъпка, се случва нещо като досчупване“, анализира ситуацията специалистът.

Докторът допълва, че често се случва да се изкълчи или обърне глезен, когато липсва добра опора, но в случая това не е така. „Виждали сме постоянно огъване на глезена. Но тук просто нямаше никаква стабилност, когато той прави стъпката. Счупването преминава през тибията и към фибулата. Много сериозно и няма как да стане просто от изкълчване. Трябва обаче да знаете, че когато огъвате кости, те не са толкова здрави, колкото при директен удар и натиск“, споделя още д-р Сутърър.