Начало Бокс Шанън Бригс и Рампейдж Джаксън разчистват сметки на ринга
0

Шанън Бригс и Рампейдж Джаксън разчистват сметки на ринга

Шанън Бригс и Рампейдж Джаксън разчистват сметки на ринга
0

Бившият двукратен световен шампион в тежка категория Шанън Бригс (60-6-1) и Куинтън Джаксън – „Рампейдж“ (38-14) подготвят боксов сблъсък. Двамата ветерани влязоха в задочен спор в социалните мрежи, което доведе и до идеята те да се срещнат на ринга. Бригс и Джаксън говориха по темата за Fightnews.com, откъдето идва и инициативата за боксовия им дуел.

Мнозина са на мнение, че съм се превърнал в боксов трол и съм прекалил. Че не е трябвало да предизвикам Сузи Кю, който е голяма хапка за мен. Той се смята за корав, но според мен е мек като пастичките Сузи Кю. Мнозина ММА герои гледат на нас боксьорите като на мекушави. Той обаче скочи в басейна, а аз източих водата и сега ще си разбие главата“, отсече Бригс.

49-годишният ветеран от много отдавна опитва да се върне на ринга за голям мач, като преследваше Владимир Кличко, а след това и Тайсън Фюри, но така и не получи подобна възможност. „Рампейдж“ Джаксън пък не е влизал в октагона на ММА от 2019-а, когато падна от Фьодор Емеляненко с нокаут в първия рунд.

Шанън ме преследва от известно време. Винаги съм искал да опитам боксов мач. Така че, защо пък не? Знам, че той е бивш световен шампион, но аз бях хвърлен на вълците в началото на кариерата си, така че не се свеня да участвам в големи мачове. Ще покажа на света, че и ние от ММА можем да се боксираме“, каза от своя страна 43-годишният Джаксън, който е бивш шампион на UFC.