Начало Senshi Александър Петров отново с покана от SENSHI

Александър Петров отново с покана от SENSHI

Александър Петров отново с покана от SENSHI
0

След успешния си и впечатляващ дебют на SENSHI 10 българският боец Александър Петров получи покана да се включи и в 11-ото издание на международната елитна верига. Варненецът ще излезе на ринга в зала „Конгресна“ на 26-ти февруари в предпоследната, 9-та битка.

Билетите могат да се закупят от мрежата на Еventim.bg.

Съперникът на Петров е познат на феновете на SENSHI у нас. Става дума за Бобан Илиоски. Боецът от Република Северна Македония взе участие в дебютното издание на веригата през февруари 2019-та. Тогава той отстъпи пред Любо Ялови в мач за Европейската титла на WAKO PRO в категория до 81.4 кг.

Сега битката ще бъде по правилника на KWU Full Contact в категория до 85 килограма.

Илиоски е на 25 години. Той е сребърен медалист от Световното първенство на IFMA (В клас) през 2018 г. в Мексико, както и бронзов медалист от Европейското първенство на WAKO в Словакия през 2018 г. Македонецът е и носител на множество световни и европейски турнири на WAKO.

31-годишният Александър Петров е двукратен световен шампион при аматьорите и европейски К1 шампион при професионалистите, световен WAKO кикбокс шампион и европейски WKN кикбокс шампион. В актива си има още шампионски пояси от Max Fight К1 и SFC и е носител на два шампионски пояса от балканското първенство на WAKO. Статистиката на българина е 29 победи и 4 загуби на профи ринга.