Начало Сумо Аоияма беше близо до успеха над непобеден сумист (ВИДЕО)

Аоияма беше близо до успеха над непобеден сумист (ВИДЕО)

Аоияма беше близо до успеха над непобеден сумист (ВИДЕО)
0

Даниел Иванов – Аоияма направи страхотна хватка с непобедения сумист Такаясу, но в крайна сметка допусна своето шесто поражение на силния пролетен турнир „Хару Башо“.

Въпреки това българинът се превърна първия сумист, който успя да се противопостави сериозно и да издържи толкова време срещу настоящия „маегашира-7“, който е бивш носител на втория по сила индивидуален ранг в сумото – „озеки“.

Загубата означава изравняване по победи в исторически план на срещите между двамата – всеки от тях има вече по 12 успеха.

Поражението е под номер 6 за родната звезда като Аоияма има и 3 успеха в надпреварата.

Такаясу остава еднолично начело в състезанието. Веднага след него, с по 8 победи и само 1 загуба, са последният шампион „озеки“ Митакеуми, „секиваке“ Вакатакакаге и „меагашира-6“ Котоновака.

Схватката на Аоияма и Такаясу може да видите във видеото. Срещата започва от 12:30 мин.

През миналата година, на същото състезание, до успех стигна българският сумист.

В схватка от 10-я кръг Даниел Иванов ще спори с „меагашира-8“ Саданоуми, който има баланс от 2 успеха и 7 поражения до момента в турнира.

Припомняме, че единственият „йокодзуна“ – Терунофуджи се отказа от участие от надпреварата заради контузии на дясната пета и лявото коляно, които вероятно ще го извадят от спорта за един месец. Оттеглянето е първо за него в четири турнира като „велик шампион“, след като спечели първите си два с най-високия ранг в сумото.