Начало Senshi Атанас Божилов: Има разлика, дали се биеш в началото или в края на една гала (ВИДЕО)

Атанас Божилов: Има разлика, дали се биеш в началото или в края на една гала (ВИДЕО)

Атанас Божилов: Има разлика, дали се биеш в началото или в края на една гала (ВИДЕО)
0

Атанас Божилов излиза днес за пореден път на сцената на SENSHI 19, за да даде реванш на Мадике Камара, след като преди няколко месеца българинът стигна до много трудна победа срещу опитния французин. Тогава обаче боят им бе към края на бойната карта в SENSHI 18. Оказва се, че за бойците това е от значение и европейският шампион по KWU Full Contact разкри причините в интервю за Boec.

В началото е доста по-лесно, докато още не те е хванал адреналинът. Докато влезеш в залата, загряваш, излизаш, биеш се, показваш на какво си способен в последен мач, много емоции минават през съблекалните. Ако трябваше и последен мач щях да изляза, но, като цяло, в началото е по-добре. Единствената разлика е само в емоциите на състезателите. Когато си последен или предпоследен мач в края на галата, много твои съотборници, които минават през съблекалнята, виждаш техните емоции, особено, ако са загубили, не са приятни. Това си го изживяваш по свой начин, докато чакаш, да дойде твоят момента. Когато си в началото, излизаш, биеш се и няма време за емоции. Така показваш на какво си способен“, сподели Божилов.

Той прогнозира успех във втория рунд този път, тъй като предвижда много агресивен подход от Камара, което обаче отваря повече възможности. При предходния им сблъсък точно това е била изненадата от французина, тъй като обичайно обича да влиза бавно в срещите, за да опознае съперника, особено ако той притежава богат опит, както несъмнено е при „Наката“. Но победата с всички налични средства е приоритет за Божилов, така че няма да преследва нокаута на всяка цена.

Билетите за грандиозното бойно шоу SENSHI 19 вече са в продажба и феновете на бойните спортове могат да ги закупят от мрежата на Eventim.bg.

SENSHI 19 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport„България Еър”, М Кар Груп – BMW дилър и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.