Начало Senshi Ахмед Крънич победи Юку Уриендал в „Битката на гигантите“

Ахмед Крънич победи Юку Уриендал в „Битката на гигантите“

Ахмед Крънич победи Юку Уриендал в „Битката на гигантите“
0

Ахмед Крънич (Босна и Херцеговина) победи Юку Уриендал (Естония) с разделено решение и след допълнителен рунд на SENSHI 11.

Двамата гиганти подсигуриха зрелището на „Конгресна“ във Варна със сблъсъка си по правилата на KWU Full Contact в тежка категория 95+ кг.

Уриендал започна много надъхано и показа успешна спининг кик техника. Крънич залагаше на лоу киковете, а при третия му опит за такъв беше засечен от съперника. Естонецът замахваше много опасно и търсеше нокаут още от самото начало. В средата на рунда той прати Крънич в нокдаун с кроше. Босненецът се опита смело да продължи, но беше силно разклатен. Уриендал се втурна с всички сили да приключва битката, но така и не му се отдаде възможност. Сякаш от нищото Крънич пласира спининг бек фист, който отекна в залата. Сега естонецът се олюляваше на въжетата. Супер зрелище!

Крънич беше възстановил напълно и натисна педала на газта в началото на втория рунд. Босненецът пласира добра комбинация ляв-десен, а в отговор получи боди кик. В средата на рунда Ахмед пласира добър хай кик с левия крак и си заслужи аплодисментите в залата.

Третата част отнвоо започна с комбинация ляв-десен от Крънич. Този път той разнообрази с лоу кик. Последва нов лоу кик с левия крак, този път много по-мощен. Уриендал пусна три тежки бомби минута преди края на мача и отново силно разклати съперника си. Естонецът беше запасил сили за една последна комбинация, с която обаче не успя да довърши Крънич.

След три рунда съдиите дадоха още един допълнителен. Двамата бяха изхабили много от силите си. Това пролича в четвъртата част, в която почти всички удари пропускаха. Уриендал все пак успя да нанесе добро кроше с лявата ръка – Крънич беше разклатен. В крайна сметка, след разделено съдийско решение Ахмед Крънич се поздрави с успеха.

Снимки: Студио „Леземанн“

Бойният спектакъл ще се излъчва на живо по националната телевизия Bulgaria ON AIR, MAX Sport 1, по американската телевизия FITE, както и онлайн на Senshi.com, Boec.BG, Boec.com, Kwunion.com и на Kyokushin Karate News.

SENSHI 11 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Медийни партньори на SENSHI 10 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Novinata.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News и Fighto.News.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.