Начало Senshi Крънич победи Фердаус в гладиаторска битка с допълнителен рунд

Крънич победи Фердаус в гладиаторска битка с допълнителен рунд

Крънич победи Фердаус в гладиаторска битка с допълнителен рунд
0

Ахмед Крънич победи Бадр Фердаус след допълнителен рунд в интригуваща битка на SENSHI 8. Двамата премериха сили по правилата на KWU FULL CONTACT в тежка категория над 95 килограма.

Хотел „Маринела“ в София посрещна поредното издание на международните галавечери.

Бойците започнаха предпазливо. Минута след началото Крънич заби мае гери в тялото на Фердаус и го прати на пода. Отговорът бе мигновенен – нидерландецът вкара отлична серия от три крошета и записа нокдаун на сметката си. Съдията Захари Дамянов се увери, че Ахмед може да продължи. Фердаус придоби увереност, но Крънич повтори мае герито от минута по-рано и резултатът беше идентичен. За първи път от много време някой създаде толкова проблеми на Крънич в рамките на рунд.

Втората част стартира вихрено за Фердаус. Възпитаникът на Петер Артс пласира още една добра комбинация ляв-десен и разклати съперника си, който заби два опасни лоу кика. До края на рунда двамата опитаха атрактивни изпъления, които са нетипични за бойци от тежка категория.

Крънич започна много смело третия рунд и прати отново на пода Бадр с трето мае гери. Босненецът видя, че противникът се измори и натисна здраво педала на газта. В последната минута от мача… Крънич свали още два пъти на пода нидерландеца с идентично мае гери.

Съдиите решиха, че ще се изиграе допълнителен рунд, защото по правилник мачовете не могат да завършват наравно.

В него Фердаус падна, но този път от вътрешен лоу кик. Крънич продължи да бъде настоятелен и да притиска нидерландеца. В средата на частта притисна Бадр в ъгъла. Двамата видимо бяха много изтощени, но продължиха да дават всичко от себе си и не пестиха усилия. В края на допълнителния рунд на всеки беше ясно, че Ахмед Крънич беше по-добрият и решението бе за него.

SENSHI 8 се провежда със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League) с председател Шихан Иво Каменов, както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на събитието са Boec.bg и Boec.com, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts и информационния портал Kyokushin Karate News.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.