Начало Senshi Каубоя Пашпорин сломи Индианеца Ахмеджанов
0

Каубоя Пашпорин сломи Индианеца Ахмеджанов

Каубоя Пашпорин сломи Индианеца Ахмеджанов
0

Артьом Пашпорин наложи волята си след 3 рунда над Фархад Ахмеджанов в шестия мач от галавечерта на SENSHI 8. Руснакът, който излезе на ринга като каубой, ликува с трофея при 70 килограмовите по правилата на KWU SENSHI, след като бе по-добрият в битката с „Индианеца“ от Беларус.

Срещата започна с известно проучване между двамата, които в първата минута „опипваха почвата“ и преценяваха противника. Пашпорин опита пръв да повиши темпото, като търсеше комбинация от леви и десни прави, в съчетание с лоу кикове и маваши гери, но всеки от тях срещаше ръкавиците на Ахмеджанов. Руснакът, който е многократен световен шампион по муай тай и номер 1 в света от шампионатите W5, GPRO, S1, както и интерконтинентален шампион от WKU и Европейски шампион от WMC, бе по-активният, но така и не съумя да разбие гарда на съперника си.

Във втория рунд Ахмеджанов, който от своя страна е двукратен национален шампион по муай тай на Беларус, има шампионска WAKO купа от първенството на организацията през 2013 година и е Световен WTFK шампион в категория до 74 кг, демонстрира по-активни действия. Беларусинът повиши темпото, но това вървеше и с пропуски в защитата му. Пашпорин записа няколко точни попадения с ляв и десен прав в главата на съперника си, с което заслужи аплодисментите на публиката в залата.

Руската звезда усети предимството си в третия рунд и започна да доминира с точни попадения в главата на Ахмеджанов. Беларусинът продължи да върви напред, но така и не съумяваше да нанася щети на съперника си. Вместо това той бе този, който търпеше пораженията, за да се стигне и до логичната развръзка – победа по точки за Артьом Пашпорин.

SENSHI 8 се провежда със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League) с председател Шихан Иво Каменов, както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на събитието са Boec.bg и Boec.com, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts и информационния портал Kyokushin Karate News.