Начало Senshi Кърджалийски отстъпи по точки на Фостенко
0

Кърджалийски отстъпи по точки на Фостенко

Кърджалийски отстъпи по точки на Фостенко
0

Костадин Кърджалийски допусна поражение на SENSHI 8. Състезателят на клуб боен клуб „Friends“, воден от популярния български боец и също бивш участник в SENSHI – Деян Топалски, отстъпи по точки на украинската звезда Владислав Фостенко, който е шампион на Pit Bull Fight 2019 и на Украинската купа по кикбокс К-1 за 2020 година. Мачът им се проведе в категория до 90 килограма по правилата KWU Full Contact.

Българинът, който е „Спортист номер 1“ на Гоце Делчев за 2018 година и носител на републикански титли по кикбокс в трите рингови стила – К1, фул контакт и лол кик, не показа да е особено респектиран от визитката на противника си. Украинецът обаче започна срещата по-агресивно, като вкара няколко колена в тялото и главата на Кърджалийски. Той удържа, след което с хубаво маваши успя да разклати Фостенко, но моментално бе контриран с ляво и дясно кроше в главата. Родният боец не показа да е усетил някакъв сериозен проблем и завърши силно рунда.

Първата половина на втората част бе равностойна, но минута и половина преди нейния край Кърджалийски отбеляза отлично попадение с десен прав. Украинецът обаче отговори с подсечка, за да покаже, че не е разколебан.

Така всичко трябваше да се реши в последния, трети рунд. В него Фостенко демонстрира по-активни действия, докато родният боец контрираше. В заключителната минута Кърджалийски тръгна в атака и нанесе точно дясно кроше, а мачът завърши с тежка размяна, като двамата видимо бяха вече и значително уморени.

В крайна сметка съдиите отсъдиха в полза на Владислав Фостенко – украинската звезда се поздрави с трудна победа срещу далия всичко от себе си Костадин Кърджалийски.

SENSHI 8 се провежда със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League) с председател Шихан Иво Каменов, както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на събитието са Boec.bg и Boec.com, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts и информационния портал Kyokushin Karate News.