Начало Senshi Мощен Кристиян Дойчев не остави шанс на Давид Биткаш

Мощен Кристиян Дойчев не остави шанс на Давид Биткаш

Мощен Кристиян Дойчев не остави шанс на Давид Биткаш
0

Кристиян Дойчев победи Давид Биткаш с единодушно съдийско решение в третия мач на SENSHI 8. Двамата изиграха атрактивна битка по правилника на KWU SENSHI в категория до 85 килограма, като българинът тотално доминира опитния руснак.

Хотел „Маринела“ в София посрещна поредното издание на международните галавечери.

Дойчев започна много агресивно мача и притисна съперника си към въжетата. В първата минута българинът пласира няколко добри удара в тялото, но не пое рискове. Впоследствие успя да натика руснака в ъгъла, но миг по-късно той го изненада с хвърляне.

Все пак Дойчев намери ритъма си и успя да разклати сериозно Биткаш. В края на рунда гонгът спаси опитния руснак от мълниеносна серия на 24-годишния киокушин майстор.

Втората част започна в унисон с края на откриващите три минути. Ударите на Дойчев бяха високи с много голяма амплитуда, един от левите отекна в цялата зала и руснакът беше видимо стъписан. Дясно кроше на българина минута преди края на рунда отмести Биткаш около метър назад. Финалните 20 секунди опитният боец беше сериозно разклатен и съдията Асен Асенов му отброи за нокдаун.

Шампионът на Русия за 2017 година опита да се върне в мача, но Дойчев се бранеше добре в началото на рунд №3. Българинът продължи методично да трупа предимство и сериите му влизаха в тялото и главата на Биткаш. Давид остана на краката си и след мощна серия от четири удара в края на битката. В заключителните секунди отново беше изпратен на пода, този път след ляво кроше на Дойчев.

За съдиите не беше трудно да решат – победа за Кристиян Дойчев!

SENSHI 8 се провежда със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League) с председател Шихан Иво Каменов, както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на събитието са Boec.bg и Boec.com, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts и информационния портал Kyokushin Karate News.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.