Начало Джудо България с петима джудисти в Париж (ВИДЕО)

България с петима джудисти в Париж (ВИДЕО)

България с петима джудисти в Париж (ВИДЕО)
0

Петима български джудисти бяха заявени за Големия шлем в Париж. Престижната надпревара е този уикенд (5-6 февруари) в 15-хилядната зала „Берси“.

За френската столица ще пътуват най-изявените ни национали при мъжете – Божидар Темелков (66 кг), Марк Христов (73 кг), Даниел Дичев (до 90 кг) и Борис Георгиев (до 100 кг). При жените на татамито ще имаме само една наша представителка – младата ни надежда Анастасия Балабан, която се се състезава при 48-килограмовите.

Българският тим ще бъде воден от треньорите Ганчо Дойков и Красимир Христов.

Най-добрият ни джудист Ивайло Иванов не е в състава, след като продължава да се възстановява от контузия, която му попречи да участва и на Държавното първенство в Пазарджик. В неговата категория ще се състезава за първи път на международен форум Даниел Дичев. Специално интервю с 30-годишния боец може да гледате тази неделя, 6-ти февруари, в предаването „BOEC.BG“ от 19:00 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.

Големия шлем на Париж е първото за годината състезание от подобен ранг. В него ще участват 308 състезатели от 54 държави. Французите, които са домакини на Олимпийските игри през 2024 г., ще бъдат с по четирима джудисти във всяка категория. За турнира идва и силният отбор на Япония, който ще бъде представен от 20 състезатели, посочват от БФ Джудо.