Начало Таекуондо Българските състезатели спечелиха десет медала в първия ден на турнира по таекуондо „България Оупън G1 2024“

Българските състезатели спечелиха десет медала в първия ден на турнира по таекуондо „България Оупън G1 2024“

Българските състезатели спечелиха десет медала в първия ден на турнира по таекуондо „България Оупън G1 2024“
0

Четири златни, три сребърни и три бронзови отличия завоюваха българските състезатели в първия ден на международната надпревара по таекуондо за юноши и кадети „България Оупън G1 2024“ в София.

Така България се нареди в челната тройка на общото класиране, изпреварвайки някои от най-силните държави в спорта.

Ранковото състезание се провежда в столичната „Асикс Арена“ с над 1700 участници в дните 2-4 март.

Надпреварата бе открита от председателя на Комисията по спорта в Народното Събрание, г-жа Небие Кабак в присъствието на президента на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев и доайена на бойните изкуства в България г-н Чавдар Чернев. 

Три са златните медали при юноши и девойки, които националите спечелиха сред силната конкуренция. Мартин Симеонов в категория -59кг и Красимир Лилов в категория 73кг, възпитаници на клуб Турбо, завоюваха златото. Първо място спечели след отлична игра и Дея Пеева в категория -44кг при девойките. Тя е възпитаничка на ТК Класа, пишат от Българската федерация по таекуондо.

При кадетите, силната конкуренция не попречи на българите и те спечелиха един златен, три бронзови и три сребърни отличия. Шампион в категория -57кг стана Йордан Ангелов от ТК Гладиатор, който премина през конкуренцията и стигна до първото място. Със сребърните отличия се окичиха Любослав Миланов от ТК Класа в категория -33кг, Денислав Добринов в категория 49кг, възпитаник на ТК Кондор 2000 и Петър Борисов в категория 61кг от ТК Херея. Бронзови медали в силната надпревара бяха спечелени от Алексис Велков в категория -37кг от ТК Херея, Виктор Вангелов в категория 41кг от клуб Феникс и възпитаникът на ТК Гладиатор Атанас Вакачиев в категория 45кг.

 Днес първенството в столичната „Асикс Арена“ продължава с битките при мъже и жени.