Начало Таекуондо Петима родни таекуондисти ще атакуват евротитли в Англия

Петима родни таекуондисти ще атакуват евротитли в Англия

Петима родни таекуондисти ще атакуват евротитли в Англия
0

България ще бъде представена от петима състезатели на Европейското първенство по олимпийско таекуондо за мъже и жени, което ще се проведе между 19 и 22 май в Манчестър, Великобритания.

В състава са Митко Джорджев (сребърен медалист от Евро 2019 година при 68-килограмовите), както и един от най-големите ни таланти Денис Димитров (лидер в световната ранглиста за подрастващи до 63 кг през 2021 година).

Останалите в състава са: Николет Костова (до 49 кг), Борислава Борисова (до 57 кг), както и Любомир Богданов (до 54 кг).

Националният отбор е воден от треньорите Христо Михалчев и Ангел Кирчев.

На 17 май те заминаха за Острова като на тръгване за шампионата на Стария континент, съставът беше изпратен от председателя на Българска федерация по таекуондо – Слави Бинев, който след това замина заедно с тях. В Англия той ще има редица важни срещи преди двете световни първенства, на които София е домакин.

Заместник председателят на БФТ Георги Папазки ще пристигне директно за откриването, като заедно с Бинев ще се срещнат с кмета на Манчестър.

На срещата ще се обсъдят възможностите за сътрудничество между двете страни. Също така в нашата столица следващия месец ще се проведе и Мултиевропейското първенство по таекуондо.